joi, 7 noiembrie 2013

Cum ne alegem banca.

Am uitat sa va spun ceva important  despre banci:

In general  nu exista banci foarte bune sau foarte proaste. Exista insa angajati ai lor !!! Wowwww!!!

 5 Sfaturi privind alegerea bancii

1.O banca mare sau o banca mai mica?  Nu o sa gasesti niciodata banca, mai mica sau mai mare, straina sau nu,  care sa cumuleze cele mai bune dobanzi la depozite,  cea mai tare oferta de creditare,  cel mai mic cost,  operatiuni  efectuate  in cel mai scurt timp si totodata   angajati care sa iti zambeasca sau macar sa nu te certe pentru ceva ce ai facut sau nu ai facut si trebuia sa faci, nu ai stiut si trebuia sa stii.
Bancile mari au o oferta de servicii mult mai cuprinzatoare din toate punctele de vedere  insa de regula  lucreaza pe baza unor tipare prea putin flexibile iar  transferul deciziei spre poli de putere  tot mai indepartati de clientul de la ghiseu  genereaza o depersonalizare severa a  serviciilor oferite .

2.Nu te imprastia in prea multe banci. Incearca sa-ti aduci  majoritatea operatiunilor (fie ele multe sau putine ) la o singura banca . Asa poti avea un istoric mai consistent si ai o sansa sa avansezi de la un simplu numar de cont la statutul de client. Vremea turismului bancar si a goanei dupa clienti a cam trecut , asa ca nu va mutati de la o banca la alta decat daca aveti motive serioase.

3.Distanta fata de banca nu ar trebui sa reprezinte un criteriu de alegere, daca vorbim de operatiuni curente.   Oricum nu prea are rost sa te deplasezi pana la banca si sa gasesti uneori caserii aglomerate fie din cauza efectuarii de servicii nespecific bancare (ex.plata facturi utilitati), fie furnizarii la nesfarsit de informatii specific bancare  care in mod normal ar trebui sa se faca la un ghiseu personalizat pentru asta. De aceea  recomand  folosirea  unui serviciu de Internet banking ( multe banci il au gratuit pentru persoane fizice) si cel putin a unui card ( daca mai exista cineva care nu are). Astfel poti  elimina complet deplasari inutile si ai un bun control asupra conturilor tale.

4. Facilitatile de credit  acordate de banca ta iti pot  limita optiunile de alegere  si a altei banci. Totusi, nu uita ca, asa cum am mai spus, banca NU “Te ajuta!” , banca “Te imprumuta!” . Chiar si bugetul Romaniei  are uneori nevoie de o “centura de siguranta”. Nu  iti recomand sa faci  ceva  cu rea vointa,  rea intentie sau sa fii suspicios fata de banca ta.  Fii doar precaut.

5.  Alege banca care ti se potriveste . Daca nu a ales altcineva in locul tau, ar trebui sa gasesti o banca pentru care nu esti doar un numar de cont ci si un client. Asa ca  in afara de tariful de comisioane sau oferta de creditare,  uita-te putin si la  angajatul de la ghiseu. Face si el parte dintre  acele persoane  care pot sa iti  strice ziua sau uneori sa o faca  mai buna.  Asa ca poate banca potrivita ar trebui sa fie aceea  care nu te costa mai mult decat alte banci pentru servicii similare si esti multumit si de combinatia dintre  costul serviciilor prestate si calitatea personalului .

In picatura urmatoare :  Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci cand soliciti un credit bancar .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu